Pracovní oděvy s potiskem

Pracovní oděvy s potiskem jsou populárním řešením pro firmy, které chtějí zlepšit svou firemní identitu nebo poskytnout zaměstnancům jednotný a profesionální vzhled. Potisk může zahrnovat loga, názvy firem, kontaktní údaje nebo různé motivy spojené s daným odvětvím. Oděvy s veselým potiskem jsou vítaným zpestřením v nemocničním prostředí, v zubních ordinacích i u veterinářů a jinde.

Typy pracovních oděvů vhodných pro potisk:

  1. Trička, polokošile a haleny – Běžně využívané pro méně formální pracovní prostředí nebo pro pracovníky v terénu.
  2. Bundy a mikiny – Pro chladnější podmínky nebo venkovní práce, s větším prostorem pro potisk.
  3. Zástěry – Ideální pro pracovníky v gastronomii a službách.
  4. Reflexní oděvy – Pro pracovníky ve stavebnictví nebo na silnicích, kde je nutná viditelnost.
  5. Montérky a kombinézy – Vhodné pro manuální práce a průmyslové prostředí.


Technologie tisku:

  • Sítotisk – Vhodný pro velké série a textilie s hladkým povrchem.
  • Digitální tisk – Výhodný pro detailní nebo menší zakázky, kde je nutná přesná grafika.
  • Termotransfer – Ideální pro reflexní nebo specifické materiály, často používané u ochranných oděvů.

Pracovní oděvy s potiskem ve zdravotnictví mohou být praktické i stylové, a přitom stále splňují vysoké hygienické a bezpečnostní standardy. Potisky mohou být využity na uniformy lékařů, sester, záchranářů či jiných zdravotnických pracovníků. Typickými prvky těchto oděvů jsou:

  1. Personalizované loga – Logo nemocnice, kliniky nebo zdravotnické organizace často zdobí uniformy.
  2. Jména a tituly – Na některých uniformách mohou být vytištěná jména zdravotnického personálu pro snadnou identifikaci.
  3. Barevné vzory – Speciálně v pediatrii se objevují veselé potisky a barvy, které mohou pomoci uvolnit atmosféru pro dětské pacienty.
  4. Reflexní prvky – V urgentní medicíně, u záchranářů či pracovníků na pohotovosti mohou uniformy obsahovat reflexní potisky pro zvýšení viditelnosti.

Použití potisků na oděvech ve zdravotnictví může být nejen estetickým prvkem, ale i funkčním řešením pro lepší organizaci a identifikaci zdravotnického personálu.

Naše firma vám může nabídnou potisk formou revoluční metody potisku textilu a materiálů InkTransfer a jako alternativu službu strojové výšivky.

InkTransfer  – Jedná se o nejodolnější digitální technologii současnosti pro kvalitní potisk nejen textilu. Vysoce odolné transferové potisky lze kvalitně provádět na veškeré druhy textilu, ale i kartony, dřevo, kůže, kovy, sklo, keramika.

Tisk probíhá na folii pro následný tepelný přenos v transferovém lisu na cílový povrch. Lze tisknout libovolná loga nebo fotografie. Výsledný tisk je odolný praní na 40°C a působí velmi příjemně na dotek. Bez rozdílu, zda tisknete na bavlnu, polyester, nylon, kůži, koženku nebo jiné textilní materiály, vždy se jedná o vysoce kvalitní odolný potisk.

Strojová výšivka je technika, při které se pomocí speciálních vyšívacích strojů vytvářejí dekorativní vzory na látkách. Tento proces je velmi populární v textilním průmyslu, zejména pro výrobu firemního oblečení, reklamních předmětů, oděvů, módních doplňků nebo domácích textilií. Strojová výšivka nabízí vysokou přesnost, rychlost a opakovatelnost vzorů.

Proces strojové výšivky:

  1. Digitální návrh:
    • Výšivka začíná návrhem, který je vytvořen v digitální podobě pomocí speciálního softwaru pro vyšívání. Tento software převádí obraz (např. logo nebo grafiku) na sadu stehových instrukcí, které stroj vykoná.
  2. Příprava látky:
    • Látka, na kterou bude výšivka aplikována, se nejprve umístí do rámu (tambura), který ji udrží napnutou během procesu. Některé materiály vyžadují použití speciálních výztuží (stabilizátorů), aby byla výšivka stabilní a nekrčila se.
  3. Vyšívací stroj:
    • Moderní vyšívací stroje mají více jehel, což umožňuje vyšívat více barev v jedné operaci. Každá barva je přidělena konkrétní jehle. Stroj je plně automatizovaný a podle digitálního návrhu mění barvy nití, provádí různě složité stehy a vytváří požadovaný design.
  4. Vyšívací proces:
    • Po spuštění stroj automaticky sleduje vzor a aplikuje jednotlivé stehy na látku. Tento proces je velmi přesný a rychlý. Stroje mohou vytvářet různé typy stehů, včetně plných stehů, saténových stehů nebo okrajových stehů, podle požadavků designu.
  5. Dokončení:
    • Po dokončení výšivky se látka vyjme z rámu. Přebytečné nitě se odstřihnou a stabilizátory se odstraní, pokud byly použity.

Výhody strojové výšivky:

  • Rychlost a efektivita: Strojová výšivka je velmi rychlá ve srovnání s ručním vyšíváním, což umožňuje velkoprodukci.
  • Preciznost a opakovatelnost: Stroje dokáží vytvářet složité vzory s vysokou přesností a bez chyb, což zajišťuje konzistenci při sériové výrobě.
  • Dlouhá životnost: Výšivka je velmi odolná a trvanlivá, což zajišťuje, že vydrží mnoho praní bez výrazného opotřebení.
  • Profesionální vzhled: Výšivka dodává výrobkům profesionální a luxusní vzhled, zejména u firemního oblečení, kde se často používají loga nebo nápisy.

Používané materiály:

  • Nitě: Pro strojovou výšivku se používají různé druhy nití, nejčastěji polyesterové nebo viskózové nitě, které jsou odolné proti roztržení a mají vysokou barevnou stálost.
  • Látky: Strojová výšivka se aplikuje na širokou škálu látek, od bavlny a polyesteru až po kůži a denim. Je však důležité vybrat vhodnou látku, aby dobře držela tvar a výšivka byla stabilní.

Použití strojové výšivky:

  • Firemní oblečení: Výšivky log na uniformách, polokošilích, čepicích a dalších firemních produktech.
  • Reklamní předměty: Vyšívané tašky, čepice, ručníky a další textilní produkty s firemními motivy.
  • Módní doplňky: Výšivky na oděvech, botách nebo kabelkách.
  • Domácí textilie: Dekorativní výšivky na polštářích, ubrusech nebo ručnících.

Strojová výšivka kombinuje moderní technologie s tradičním vzhledem a nabízí široké možnosti pro personalizaci textilních výrobků.